Příspěvek do kroniky města Benešov - OV Bedrč 2020

V roce 2020 v Bedrči neproběhla žádná významná investiční akce nebo oprava. Na vině byla především pandemie, o to více byla potřeba činnost jednotky sboru dobrovolných hasičů obce (JSDHO).

V prvních dnech "lockdownu" dobrovolní hasiči z Bedrče často pomáhali vykládat materiální pomoc (roušky, rukavice, brýle, ochranné obleky apod.) z nákladních vozidel do skladu v benešovské nemocnici. Po relativním uklidnění situace bylo dalším úkolem (společně s kolegy z SDH Úročnice) distribuce lahví s desinfekcí AntiCovid do každé benešovské domácnosti. Na podzim pak prošly rukama bedrčských hasičů rychlotesty do benešovských škol.

Celá situace kolem Covidu-19 měla i za následek zrušení několika tradičních akcí, ať už to byl úklid odpadků podél silnic nebo výroční schůze. Dotklo se to také hlavní společenské události, Zlaté husy bedrčské. Tam se však povedlo najít náhradní řešení, kdy se na základě objednávky rozvážely mražené i pečené husy do jednotlivých domácností. A také malá perlička ze života v obci - po několik pátků zajížděla do ulice za hasičskou zbrojnicí do Bedrče pojízdná prodejna se sortimentem potravin, kterému dominovaly uzené sýry a voňavé klobásky. Pak však obchodník ohlásil poruchu vozidla a po zrušení omezení v kamenných obchodech se již vozítko nevrátilo.

Přes všechny okolnosti jsme se několikrát do roka sešli na brigádách za účelem údržby zeleně, drobných prací a oprav.